Over Monique Macrander

Graag stel ik mij aan u voor, mijn naam is Monique Macrander. Ik ben sinds 2014 pedicure. Tot 2016 gaf ik behandelingen aan huis. In januari 2016 opende ik mijn eigen praktijk aan huis. Van 2016-2018 heb ik gewerkt als medisch pedicure in een verzorgingshuis in Amsterdam. In 2017 heb ik mijn Medisch Pedicure diploma behaald. Mijn tweede praktijk bevindt zich in het Paramedisch Centrum in Duivendrecht waar ik samenwerk met de podotherapeut en de overige disciplines. Deze praktijk is rolstoelvriendelijk. 

Ervaring

Voordat ik mijn eigen praktijk startte ben ik zo’n 25 jaar werkzaam geweest in de retail. Daarvan heb ik grotendeels gewerkt bij het mode- en interieurbedrijf Laura Ashley. Het contact met de klanten, het adviseren en luisteren naar de wensen van mijn klanten sprak mij het meest aan. Dit breng ik nu weer mee in het uitoefenen en werken in mijn eigen praktijk voor voetverzorging.  Ik vind het belangrijk belangstelling te tonen in mijn klanten, daarmee bouw je samen een band op. In een voetverzorgingspraktijk zie je elkaar toch iedere 6-8 weken terug. Met een goede verstandhouding kun je samen de beste resultaten behalen.

Waarom ik pedicure ben geworden

Omdat ik jarenlang werkzaam ben geweest in de mode en interieurbranche weet ik wat het voor je voeten betekent de hele dag te moeten staan en lopen. Er werd van mij verwacht er representatief uit te zien, daar hoorde natuurlijk elegante schoentjes bij die niet altijd goed waren voor mijn voeten.  Aan het eind van de werkdag kon ik niet meer lopen. Pijn in mijn voeten, benen en rug. Het werd mij duidelijk dat die elegante schoenen daar een rol in speelden. Ook een ingroeiende nagel deed mij belanden in de stoel bij de pedicure.  Ik vond de behandelingen heerlijk, ik was van mijn pijn verlost en ging op zoek naar betere schoenen voor mijn voeten. Zo ben ik in 2013 gestart met de opleiding tot pedicure. 

Samenwerking

Om de voetzorg rond diabetespatiënten te verbeteren heb ik een samenwerkingscontract gesloten met de podotherapeuten van Voetencentrum Wender. Hierdoor zijn de lijnen in de zorg kort en kan ik een schakel zijn in het zorgteam om u heen. Deze samenwerking is ook van toepassing bij mensen met reuma en overige chronische ziekte. Ook werk ik samen met de huisarts, diabetesverpleegkundige, praktijkondersteuner huisarts de podoloog en orthopedisch schoenmaker in Diemen en Amsterdam.

Klantenbestand

Ik krijg in mijn vak met heel veel verschillende mensen te maken voor wie ik graag iets wil en kan betekenen. Omdat mijn praktijk inmiddels een aantal jaren meedraait heb ik een redelijk vast en trouw klantenbestand opgebouwd.  Dit zorgt ervoor dat de praktijk een beperkt aantal plaatsen vrij heeft.

Behandelingen

In mijn praktijk vindt u een brede keuze aan behandelingen waarbij de voeten en handen centraal staan. Ik vind het leuk mijn klanten een moment van ontspanning en rust te bieden. Met de heerlijke spa behandelingen voor hand en voet komt dat extra tot zijn recht. Ik geloof in het zelfherstellend vermogen van het lichaam en lever daar graag een bijdrage aan in de vorm van het gebruik van de biologische producten van Botanical Beauty in de spa behandelingen. Leuk om te geven en fijn om te ontvangen.

Hierbij een samenvatting van mijn opleidingen:

  • 2014 diploma Pedicure (Capabel Onderwijsgroep/Imko)
  • 2017 diploma Medisch Pedicure (Capabel onderwijsgroep/Imko)
  • 2014 – heden aanvullende trainingen afgerond met een certificaat

Nail Care Manon in Baarn

  1. Lakgel training
  2. Sculpture Gel training
  3. Manicure training

Bij feetcare4you Weert FC4Y:

  1. Traumanagels
  2. Levensreddend Handelen volgens Emergency First Responce
  3. Neuropatische pijnen en Wellness behandeling bij neuropatische pijnen i.c.m. acupressuur

Overige cursussen:

In maart 2019 is mijn volgende cursus De OncologIsche hand en voetzorg “En dan opeens”.  Een intensieve training over de gevolgen van kanker. Het leren herkennen van een tumor aan handen en voeten, meer weten over kanker de behandelingen, bijwerkingen en aanpak. Leren klachten te verlichten als hand-, voet syndroom, misselijkheid, pijn en vermoeidheid, droge nagels en huid.

Dit is een mooie aanvulling op mijn kennis tot nu toe. Hiermee kan ik mijn klanten die te maken krijgen met chemotherapie bijstaan in het proces dat zij doormaken.