Screening van een Risicovoet

Vanaf € 19,50  (i.c.m. een pedicurebehandeling)

Bij het screenen van de risicovoet gaat het om het uitvoeren van een aantal testen om zo vroegtijdig (mogelijke) complicaties te herkennen die het gevolg kunnen zijn van bv diabetes mellitus. De screening kan worden uitgevoerd op iedere oudere-, verwaarloosde- of spastische voet bij diabetes mellitus of een reumatische aandoening.

Bij dit onderzoek is het noodzakelijk een anamnese en een voetonderzoek te doen.

Daarna volgt de test met het monofilament van 10 gram, hierbij wordt het beschermende gevoel getest.

De test met de stemvork geeft inzicht in het dieptegevoel.

De temperatuurmeting met de infrarood temperatuurmeter: deze wordt vanaf de knie tot aan de voet en tenen op zowel het linker- als rechterbeen en voet gemeten.

Pulsatie van de voetarteria: hierbij wordt gekeken of de bloedvaten in de linker- en rechtervoet en linker en rechter mediale enkel palpabel(voelbaar) zijn.

Prayers sign-risicovoet De gewrichtsbeweeglijkheid kunnen we meten met de ‘prayer’s sign’.

Vervolgens wordt uw voetmaat gemeten en vergeleken met de binnenmaat van uw schoenen. Het maken van blauwdrukken (voetafdrukken) geeft inzicht in de stand en standsafwijkingen van de voet en tenen.

Met al deze gegevens heb ik als Medisch Pedicure een goed overzicht en inzicht van uw voeten, hiermee kan ik de behandeling aanpassen naar u specifieke wensen of problemen. Tevens kan ik bepalen of u behoort tot de risicovoet.

Overige behandelingen: